Possula

Jo reilut puolitoista vuosisataa sitten, vuodesta 1847, kirkasvetisen Kivijärven rantamailla, Luumäen pitäjässä, on Junttolan Hovin kivinavetassa röhkinyt saparohäntiä.

Hovin vanhan pytingin isossa leivinuunissa on aina tirissyt mehevä possupaisti ja puutiinuissa on suolattu lihaa talven tarpeisiin.

Sodan aikana toi sikala tervetulleen lisän niin talonväen kuin tilalle majoitetun sotilaskomppaniankin lautasille. Sukupolvet toisensa jälkeen ovat elikoita vaalineet.

Suuremmassa mitassa alkoi sianpito Junttolan Hovissa vanhaisäntä-Matin toimesta.

Sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 2005 lunastin tilan ja ryhdyin tarmokkaasti kehittämään sikataloutta, jatkamaan isien perintöä.

Jotta yhtälö olisi täydellinen, tarvittiin lihalle nopea tie jatkokäsittelyyn ja kuluttajan keittiöön. Tähän tarkoitukseen luonnollinen valinta oli pitkät perinteet omaavan Kymen Lihatukun osto syksyllä 2016.

Sydämenasianamme on paras laatu: lähilihaa tuoreena tuottajalta, meidän possulastamme teidän pöytäänne ympäri vuoden.

Janne Toikka

Farmari – Yrittäjä
Kymen Lihatukku Oy, omistaja

 

Possufarmari - Janne Toikka